2017. szeptember 30., szombat

Érdemteljes imádságod által Könyörgéseddel ments meg minket!



Érdemteljes imádságod által 
Könyörgéseddel ments meg minket!


Mennyi minden rejtve van szemem elől! Bizonyos vagyok abban, hogy az, ami rejtve van előlem, azért oka, de felelőse is vagyok. Úgy értem az, okot, hogy, vannak Istentől való dolgok, melyek azért maradnak elrejtve előlem, amiért nem vagyok képes Vele olyan közösségre lépni, amilyenre léphetnék. Ezért, nem ismerem fel Őt azokban a jelenvalóságában. Felelősségem pedig ott kérhető számon rajtam, hogy, mert nem vagyok Istennel az elvárható közösségben, Isten nem tárja fel bizonyos titkait számomra. Mert nem akar, és nem is tud szeretete olyan módon uralkodni felettem, amivel megtörhetne, vagy megalázhatna, esetleg, bármi formában árthatna. Isten nagyságához ez is hozzátartozik.
Isten velünk volt, mégis közénk jött, hogy nálunk kapjon szállást. Mit szállást, otthonra akar lelni bennünk, bennem! Otthonunkat ápolni, gondozni, állagát emelni a végtelenig, míg országába nem leszek képes beleépülni – Isten szeretete ez, ilyen, én így vallom, hiszem. Isten szándéka az: ne húzzak falat magam köré, legyen elég biztonság az a fal, mellyel védelmezni, megóvni, de kiteljesíteni is akar. Az Ő világában legyen életem biztonságban, békességben, örömben és boldogságban, mert az általa élt szeretet az, amiben mindennek helye van, amiben Ő megszentelődhet! Éppen ezért: mindazt megszentelni képes! Isten az, aki az egymásra hatás: amire hathat, az visszahat rá, és fordítva is igaz. Valami ilyen értelmű az, hogy minden akar lenni mindenben (1Kor 15,28). Mégsem versengő. Aki verseng, az erőlködik, erőből próbálja meg elérni a sikert, amire áhítozik, mert jobb, és több akar lenni másoknál. Isten nem akarja maga, magának a sikert, a győzelmet, a hatalmat! Isten, önmagában látja, vágyakozza, és készíti elő a Teremtésének győzelmét, az Emberrel szövetségben! A kezdetektől, a beteljesedésig. Ebben a programban vagyunk mi, a jelenlevők.
Igen, egyszer, minden, mi rejtve van szemünk elől, láthatóvá lesz! Úgy a számomra, mint minden teremtmény számára. Akkor teljesül be majd a bölcsesség ígérete: „Ami rejtve van, s ami látható, megismertem, mert a mindenség művésze, a bölcsesség, megtanított rá!” [Bölcs 7,21]
Bölcsességedbe olts be engem Istenem, hogy békességed, és örömöd részesévé lehessek! Ámen 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése