2018. augusztus 18., szombat

Évközi tizenkilencedik hét szombatja



Évközi tizenkilencedik hét szombatja


A keddi evangéliumban már olvastunk arról, hogy az egymással versengő tanítványok elé Jézus egy gyermeket állít példaként és a gyermeki lelkületet ajánlja nekik. A mai rövid evangéliumi részben szintén gyermekek állnak a középpontban, akiket a tanítványok távol akarnak tartani Mesterüktől, de Jézus helytelenítve viselkedésüket magához hívja a gyermekeket és megáldja őket. Az Úr gyermekekre vonatkozó kijelentése szerint azoké a mennyek országa, az Isten országa, akik gyermeki lelkülettel rendelkeznek, azaz Atyjuknak tekintik Istent, bizalommal ráhagyatkoznak gondviselő szeretetére és kifejezik készségüket, hogy engedelmeskednek neki.
Jézus gyermekekhez való viszonyulásában, cselekedetében és szavaiban van egy világos, egyértelmű, nekünk szóló felhívás. Indulj bátran az Úr felé! Keresd Isten közelségét! Érezd át, hogy gyermek vagy, a mennyei Atya gyermeke! Érezd át újra és újra, hogy Istenhez tartozol, aki megosztja veled életét és azt kéri, hogy vele élj, mert így lesz teljes és boldog az életed! Érezd át, hogy Isten szeretett gyermekeként tekint rád, akkor is, ha te időnként elfordulsz tőle! Érezd át, hogy Isten jóságos Atyaként mindig visszavár, akárhányszor is eltávolodsz tőle! Érezd át újra a mai napon, hogy Isten szeretettel fogad és megáldja életedet!
© Horváth István Sándor

Imádság

Urunk, Jézus Krisztus! Az Egyház közösségében mindannyian megtapasztalhatjuk az üdvösséget, amelyet te a mennyei Atyától hoztál el nekünk és megérezhetjük az Atya szeretetét. Te azt kérted tanítványaidtól és azt kéred tőlünk, hogy úgy szeressük egymást, ahogyan te szeretsz minket. Napjainkban is szükséged van apostolokra, akik készek a szolgálatra. Szükséged van tanúkra, akik küldötteidként szeretetedet közvetítik. Adj nekünk apostoli lelkületet, hogy a szeretet tanúi, szereteted hirdetői legyünk! Vezess minket az evangélium hirdetésének útján és mutass nekünk utat az üdvösség felé!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése