2017. november 2., csütörtök

Ferenc pápa: Kérjük az Urat, hogy térítse meg a terroristák szívét!



Ferenc pápa: Kérjük az Urat, hogy térítse meg a terroristák szívét!

Fájdalmának adott hangot az utóbbi napokban Szomáliában, Afganisztánban és kedden New Yorkban elkövetett terrorista merénylet miatt Ferenc pápa mindenszentek ünnepén, az Angelus elimádkozása után.

„Fájdalom tölt el azok miatt a terrorcselekmények miatt, amelyek ezekben a napokban történtek Szomáliában, Afganisztánban és tegnap New Yorkban. Miközben elítélem ezeket az erőszakos tetteket, imádkozom az elhunytakért, a sérültekért és családtagjaikért. Kérjük az Urat, hogy térítse meg a terroristák szívét, szabadítsa meg a világot a gyűlölettől és a gyilkos őrülettől, amely visszaél Isten nevével, hogy halált osztogasson” – fogalmazott a Szentatya.

Ferenc pápa ezt követően elmondta: „Holnap délután elmegyek a nettunói amerikai temetőbe, azután az ardeatinai barlangüregekhez: kérlek titeket, imáitokkal kísérjetek el a háború és az erőszak áldozatairól való megemlékezés és az értük való imádkozás eme két állomásán. A háborúk csak temetőket és halált termelnek: ez a magyarázata annak, miért akartam ezt a jelzést adni egy olyan korban, amikor úgy tűnik, az emberiség nem tanulta meg és nem akarja megtanulni a leckét”.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése