2017. szeptember 5., kedd

Évközi huszonkettedik hét keddje



Évközi huszonkettedik hét keddje


A tisztátalan lélektől, azaz a gonosztól megszállt ember gyógyításának történetét Szent Lukács evangélista azzal a megjegyzéssel vezeti be, hogy Jézus „szavának hatalma volt”, és ezért hallgatták őt az emberek nagy lelkesedéssel.
Más esetekben Jézus szava oly erővel érintette meg az embereket, hogy azok képesek voltak korábbi életüket teljesen megváltoztatni. Akiket megszólított, hogy kövessék őt, azonnal indultak, gondoljunk csak az első tanítványok meghívására, akik azonnal otthagyták halászhajóikat. Máskor nem csupán egyes személyeket, hanem hatalmas tömegeket volt képes megigézni a jézusi tanítás. Ellenfelei pedig sokszor nem voltak képesek ellentmondani neki, amikor vitákban akarták próbára tenni tudását. Számos esetben olvashatunk arról is az evangéliumban, hogy konkrét cselekedet nélkül, egyszerű szavakkal tudott Jézus gyógyítani. Ismét más esetben puszta szavával képes volt parancsolni a természet erőinek, elcsendesíteni a háborgó tengert.
A mai evangélium szerint a jézusi szó ereje most egy emberből kiűzi a gonosz lelket, újabb bizonyítékát adva annak, hogy még ő sem képes szembeszállni Jézussal.
Az Úr szavait hallgatva és cselekedeteit látva a csodálkozás nagyon kevés válasz a részünkről! Milyen hatást vált ki Jézus szava bennem, aki naponta hallgatom őt?
© Horváth István Sándor

Imádság

Urunk, Jézus Krisztus! Tisztán látjuk, hogy korunkban milyen nagy szükség van evangéliumod jó magjára, amely termést hozhat az emberi szívekben. Támogass és lelkesíts bennünket, hogy ne féljünk tanúságot tenni a te tanításodról és a te személyedről, hiszen benned mindenki felismerheti az Igazságot. Segítsd munkánkat és szolgálatunkat, hiszen minden növekedés egyedül neked köszönhető!
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése