2017. április 13., csütörtök

Szegénység kedvelője Könyörögj érettünk!



Szegénység kedvelője 
Könyörögj érettünk!


Mert, ki fogyhat ki Isten bőségéből? Az, aki nem kér abból!
Ez a két szó, hogy „Te mondtad”, sokat mond. Jézus nem küldi el Júdást, nem utasítja el, és nem is határolódik el tőle! De megengedi, hogy Júdás döntsön: elhatárolódjon Jézustól, vagy kérje, hogy hadd maradjon Jézus által, Istennel közösségben.
Az ember dilemmája állandóan ez: én vagyok az Isten, vagy szükségem van Istenre? Hogy maradhatok Istennel közösségben, ha kitartok a magam állítása mellett, vagy, ha engedek mások véleményének? A harmadik lehetőség sokszor eszünkbe sem jut, pedig van: engedem, hogy Isten válasza vezessen engem!
Mindig az ember kezében van a döntés lehetősége, a választás lehetősége! A szövetséget Isten kínálja, ajánlja az embernek, a hozzá szükséges feltételek garanciáját is Ő adja, de az emberen múlik az, hogy elfogadja-e, társul hozzá, vagy sem. Mi is ez a szövetség?
Isten örökkévalóságában részesedés! A feltámadásban részesedés. Isten szeretetéhez társulás. Isten befogadni kész a szövetségébe, ha én akarok Vele szövetségre lépni! Mindig a nagyobb köti a kisebbel a szövetséget, és nem fordítva. Mi gondoljuk azt – rosszul -, hogy mi vagyunk nagyobbak Istennél. Nem így van! Nagyon bölcsen tanítja ezt Dr. Szigeti Jenő professzor Úr.
A megváltásom elfogadása, arra igent mondani, ezért Jézussal közösségre lépni!  Ezek a szavak olyan dimenziókat tárnak az Ember elé, melyeket érteni képtelenség, azonban hittel megragadni határtalan távlatokat jelentenek. Megváltoztatják az Embernek az Életről való gondolkodását. Nem akarok tenni semmi olyant, ami személyes Életem ellen való, és ami Isten szándékának teljesülését elnehezítheti! Többé nem! Legyél segítségemre Istenem! Ámen


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése