2015. június 23., kedd

Évközi tizenkettedik hét keddje



Évközi tizenkettedik hét keddje


Az üdvösségre vezető szűk kapuról és a kárhozatra vivő széles útról beszél Jézus a mai evangéliumban. Jó volna komolyan venni figyelmeztetését, amely szerint csak kevesen találják meg az örök életre vezető szűk kaput.
Amikor reggel felébredünk, tekinthetünk úgy az előttünk álló napra, hogy Isten megint kinyitott számunkra egy szűk kaput, és minden nap kinyit egyet előttünk. E jelképes kapunyitás azt jelenti, hogy az ő akarata szerint éljünk, tartsuk meg parancsait. Vannak, akik rögtön elindulnak egy másik úton, mert a reggeli ima elmondása már évek óta elmarad náluk, napközben meg sem fordul a fejükben, hogy legalább pár pillanatra Istenre gondoljanak rohanásuk és munkájuk során, útjukon észre sem veszik azt, akivel jót tehetnének, este pedig lelkiismeretvizsgálat és hálaadás nélkül zuhannak álomba. Az Úr szavai szerint sokan járnak e széles úton, a hitetlenség útján, az Isten nélküli élet útján, a felebaráti szeretet elmulasztásának útján, miközben azzal nyugtatják magukat, hogy ők jó emberek és mások is, lám milyen sokan ugyanígy élnek.
Meddig mehet ez így? Isten valóban minden új nappal kinyit számunkra egy szűk kaput, de csak addig a napig, amíg az utolsó kapuhoz nem érünk. A széles út végén nem a szűk kapu vár minket. Életünk mindennapi választásaival, az újabb és újabb szűk kapukon átlépve haladunk a keskeny ösvényen, amely az üdvösségre vezet.
© Horváth István Sándor
Imádság:

Úr Jézus Krisztus, te kitártad kezed a kereszten az emberek megmentésére; engedd, hogy cselekedeteink kedvesek legyenek előtted, és hirdethessük a világban megváltásod művét. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése