2014. december 18., csütörtök

Semmivel sem igazolható a pakisztáni vérengzés



Artime szalézi rendfőnök: Semmivel sem igazolható a pakisztáni vérengzés


A pakisztáni Peshawar város katonai kézben lévő iskolájába december 16-án törtek be tálib fegyveresek. „Nem hallgathatunk, ha ekkora barbársággal szembesülünk” – nyilatkozott a 141 emberi életet követelő támadásról Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök. A Szaléziak.hu beszámolója.


A 141 áldozat közül 132 gyermek, emellett 124-en megsebesültek – szinte mind diákok. Peter Zago szalézi atya, aki már több mint húsz éve él Pakisztánban, a VIS (Volontariato Internazionale per lo Sviluppo) nemzetközi önkéntes szervezet képviselőjének ezt mondta: „Nincsenek szavak annak a leírására, ami történt. Ez a kegyetlen támadás a gonosz támadása volt a védtelen gyermekek és tanáraik ellen.” Majd így folytatta: „Ahogy a bölcs fiatal lány, Malala mondta, ezek a szörnyű események csak növelni fogják azoknak a pakisztáni gyermekeknek és fiataloknak az eltökéltségét, akik szívesen tanulnak, még akkor is, ha az iskolapadok most tele vannak vérrel és fájdalommal. Ne veszítsétek el a bátorságotokat. Reméljük, hogy az olyan tettek, mint amilyen ez, felnyitják a Nyugat és a mérsékeltebb muszlimok szemét, és egyesült erővel elítélik az erőszakot.”

„Fel vagyok háborodva a pakisztáni iskola elleni támadás miatt!” – írta Facebook-oldalán Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök december 17-én. Egy fotó kapcsán, amely a gyermeküket elvesztő szülők mély gyászát mutatja, hozzátette: „Tudom, hogy ez a kép fájdalmat jelent mindannyiunknak. Osztozunk az anyák és apák fájdalmában..., de nem maradhatunk némák, ha ekkora barbársággal szembesülünk! Semmi, semmi, de semmi nem igazolhatja egy emberi lény halálát. Nincs az a politikai, társadalmi vagy bármilyen más ok, ami igazolja a halált... Felajánlom imáimat az Úrnak ezeknek az apáknak és anyáknak a fájdalmáért, és arra kérem Őt, hogy segítsen nekünk, hogy egyre racionálisabbak legyünk, ha már nem tudunk humánusabbá válni.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése