2018. július 30., hétfő

A pápa felkeresett otthonában egy idős beteg asszonytA pápa felkeresett otthonában egy idős beteg asszonyt


Szombaton délután Ferenc pápa felkerekedett és meglátogatott Rómában egy idős asszonyt, régi ismerősét, aki már nem tud mozogni. A városnegyed lakói nagy örömmel és meglepetéssel fogadták a pápa váratlan érkezését.

Nem az Irgalmasság évében megszokott irgalmasság pénteki látogatásról van szó. Ez alkalommal a pápa szombat délután érkezett meg meglepetészserűen kék Ford Focus autóján Róma Salario városnegyedébe. Az utca teljesen elhagyatott volt a nyári hőségben. A Szentatya azonban meg akarta látogatni betegeskedő ismerősét, aki már nem tudja elhagyni otthonát, de szeretett volna találkozni vele. Már többször hívta, hogy keresse fel. Az utcán néhányan felismerték a kék autót és a nagy meleg ellenére megvárták, amíg a pápa kilép az idős hölgy háza kapuján. A Szentatyát néhány csendőr és civilbe öltözött rendőr kísérte, akik az épület bejárata előtt maradtak.
A látogatás közel egy órát tartott. Amikor Ferenc pápa kilépett az utcára, az ott lakók egy kis csoportja várta, akik nagy szeretettel üdvözölték. A Szentatya mindenkivel kezet fogott, egy öleléssel és mosollyal köszöntve őket. Eljátszott egy kisgyerekkel, egy fiatalasszony pedig meghatottságától könnyekre fakadt. Egy férfi egy kis keresztet ajándékozott a pápának. Egy beteg ember, aki az idős hölgy otthonának épületében lakik, a pápa jelenlétéről értesülve odasietett, hogy vigaszt és imákat kérjen a Szentatyától. A pápa autójába szállva elbúcsúzott a kis csoporttól és megáldotta őket.
Hatalmas örömet jelenlett a váratlan pápai látogatás a római városnegyedben, amelyet Ferenc pápa jól ismer. Pár száz méterre az idős asszony házától, a Buenos Aires téren található ugyanis az argentinok nemzeti temploma, amelyet a Fájdalmas Szűzanyáról neveztek el. Bíborosként Jorge Bergoglio buszra szállva gyakran felkereste honfitársait.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése