2018. január 23., kedd

Ferenc pápa Limában váratlanul megkeresztelt egy súlyos fogyatékossággal élő lányt



Ferenc pápa Limában váratlanul megkeresztelt egy súlyos fogyatékossággal élő lányt

Nem a repülőgépen történt egyházi házasságkötés az egyetlen szentség, amelyet Ferenc pápa chilei és perui útja során kiszolgáltatott. Apostoli útja utolsó napján a nunciatúra udvarán megkeresztelte Danielitát, a súlyos agyi károsodással, cerebrális parézissel született 15 éves lányt.

A perui sajtó adott hírt az esetről, a Hogar San Pedro elnevezésű, fogyatékkal élő embereket gondozó központ önkénteseinek beszámolója nyomán. Ez a családiasan működő intézmény neveli a kislányt, akit szülei három hónapos korában hagytak magára betegsége miatt.
Az intézet dolgozói nagyon szerettek volna találkozni Ferenc pápával, Limába érkezése óta keresték az alkalmat. Türelmesen várakoztak a kordon mögött Danielitával és egy másik gondozottjukkal. Amikor Ferenc pápa az Úrangyala elimádkozása után visszament a nunciatúrára, a testőrség egyik tagja észrevette őket és arra vezette a pápai küldöttséget.
„Amikor a pápa észrevett minket, rögtön elindult felénk – mesélte a Hogar San Pedro önkéntese, Margarita Navarro –, megkérdezte, milyen betegségben szenved Danielita és hol vannak a szülei. Mondtam neki, hogy árván maradt és nincs megkeresztelve. Ekkor a pápa rögtön kérte, hogy hozzanak szenteltvizet, és ott előttünk megkeresztelte.”
Danielita 15 éves, de egészségi állapota miatt folyamatos ellátásra szorul. A Hogar San Pedrót a Szent Apostolok Misszionáriusai Kongregáció tartja fenn, 8 kiskorút és 21 felnőttet vesznek körül gondoskodó szeretetükkel.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése