2017. április 2., vasárnap

A Szent Szűz tisztaságos őre Könyörögj érettünk!



A Szent Szűz tisztaságos őre 
Könyörögj érettünk!



Jézus, a világban olyan dolgot képviselt, amit öröktől fogva tudott a világ, de nem volt kedvére való, éppen ezért vallotta, de nem élte. Épen ezért, a Jézus által képviselt igazság megosztotta az embereket. Megosztóvá lett. Ráadásul, pontosan azokat szembesítette önmagukkal, akik Istenre hivatkozva egzisztenciát teremtettek a maguk számára, vallott, de meg nem élt törvényeikből.
Hányszor, de hányszor döbbenek rá arra, hogy nem vagyok képes én sem úgy élni, ahogy azt helyesnek tartom. Pontosan azért tartom helyesnek, mert Jézus tanításából értem meg, mi helyes, és mi helytelen.
Úgy tartom, hogy ez nem jó így, mégis képtelen vagyok tenni másként.  El kell fogadnom így magam. Szeretnem kell így magam, amiért Isten sem vonja meg szeretetét tőlem, pedig látja alakításaimat! Ha szeretni tudom így magam, akkor meg tudok bocsátani magamnak, az után, hogy elfogadom azt, hogy Isten irgalmas bűneim megvallását látva, belátásakor. Ebbe a képbe, itt kapcsolódik bele a másik ember, aki iránt - elfogadva gyengeségeivel, bűneivel együtt -, azzal az irgalmas szeretettel viseltetek, amit viselek, és ami nélkül nem élhetek Istenkapcsolatban. Nekem szükségem van Istenre! Hogy békességben lehessek magammal és a világommal is. Ugyanakkor tudnom kell bocsánatot kérni – ahogy Istentől, úgy – az emberektől. Ezzel együtt pedig megbocsátani azoknak, akik kérik tőlem a megbocsátás kegyelmét, irgalmasságát.
Ez nem zárja ki csalódásaimat, és azt sem, hogy ember és ember közötti viszonyaimban különbséget teszek. Más szeretet kapcsolatot élek meg feleségemmel, mást gyermekemmel, és mást a baráttal, az idegennel, a velem közösséget nem vállaló személlyel.
Istenem, segíts engem, hogy Veled, és embertársaimmal való kapcsolatomban is képes legyek a tudatos, következetes szeretet kapcsolatra! Legyek mindig egyértelmű, ha nem sikerül, akkor pedig tudjak belátással lenni gyengeségeim és hiányosságaim iránt is! Ámen


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése