2019. április 29., hétfő

Ferenc pápa köszöntései és felhívása a Regina Coeli ima alkalmával



Ferenc pápa köszöntései és felhívása a Regina Coeli ima alkalmával

Ferenc pápa a Regina Coeli elimádkozása után bejelentette, hogy új boldogokkal gazdagodott az argentin helyi egyház, majd imádkozott a líbiai menekültekért és a dél-afrikai árvíz áldozataiért.

Új boldogokkal gazdagodott az argentin helyi egyház

A Mária-antifóna elimádkozása után Ferenc pápa utalt rá, hogy szombaton Argentínában La Rioja városban a boldogok sorába iktatták Enrique Ángel Angelelli egyházmegyés püspököt, Carlos de Dios Murias ferences minorita atyát, Gabriel Longueville fidei donum missziós papot és Wenceslao Pedernera katekéta családapát. A hit e vértanúit az igazságosság és az evangéliumi szeretet miatt üldözték. Példájuk és közbenjárásuk nyújtson támaszt különösen mindazoknak, akik egy igazságosabb és szolidárisabb társadalomért fáradoznak. Közülük egyik francia volt, misszionáriusként ment Argentínába. A másik három argentin. Köszöntsük mindnyájan tapssal az új boldogokat – hangzott a pápa buzdítása.

A pápa imája a líbiai menekültekért és a dél-afrikai árvíz áldozataiért

Ezután arra kérte a híveket, hogy csatlakozzanak imájához azokért a menekültekért, akik Líbiában vannak a fogva tartási központokban. Súlyos helyzetüket még veszélyesebbé teszi a folyamatban lévő konfliktus. A pápa arra szólította fel az érdekelteket, hogy humanitárius folyosókon keresztül minél hamarabb evakuálják elsősorban a nőket, gyermekeket és betegeket.
A hívek imáját kérte továbbá mindazokért, akik életüket veszítették, vagy súlyos károkat szenvedtek Dél-Afrikában, a közelmúlt áradásai során. Ezek a testvéreink se nélkülözzék szolidaritásunkat és a nemzetközi közösség konkrét támogatását.
A pápa ezután köszöntötte a római híveket, az Olaszország különböző részeiből és a világ számos országából érkezett zarándokokat, valamint azokat a híveket, akik az Isteni Irgalmasság tisztelői és ezen a vasárnapon a közeli Santo Spirito in Sassia templomban az Isteni Irgalmasság római kegyhelyén gyűltek össze.

Ferenc pápa köszöntötte a keleti egyházak híveit Szent Húsvét alkalmából

Utoljára a pápa a keleti egyházak híveit köszöntötte, akik a Juliánus naptár szerint ezen a vasárnapon ünnepelték a Szent Húsvétot. A feltámadt Úr adja meg ezeknek a testvéreinknek az öröm és a béke ajándékát. A pápa arra kérte a híveket, hogy tapssal fejezzék ki jókívánságaikat a keleti egyházak híveinek Húsvét alkalmából.
Végül  köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik ezekben a napokban eljuttatták hozzá húsvéti jókívánságaikat. Szívből viszonozta azokat, minden jóért fohászkodva mindannyiuk és minden család számára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése