2018. szeptember 26., szerda

Ferenc pápa: Üzenettel fordulok a kínai katolikusokhoz és az egész Egyházhoz



Ferenc pápa: Üzenettel fordulok a kínai katolikusokhoz és az egész Egyházhoz


Szeptember 26-án a Szentatya az általános kihallgatás végén bejelentette, hogy „bátorító, testvéri” üzenetet küld a kínai katolikusoknak és minden keresztény hívőnek annak az új korszaknak az elején, amelynek nyitánya a Szentszék és a Kínai Népköztársaság között pár napja létrejött megállapodás.



Kedves testvéreim!
Múlt szombaton, szeptember 22-én aláírtak Pekingben egy ideiglenes megállapodást a Szentszék és a Kínai Népköztársaság között a püspökök kinevezéséről Kínában. A megállapodás egy hosszú, megfontolt párbeszéd eredménye, melynek az a célja, hogy elősegítse a pozitívabb együttműködést a Szentszék és a kínai állami hatóságok között a Kínában élő katolikus közösség java és az egész társadalom összhangja érdekében.
Ebben a szellemben úgy döntöttem, hogy egy testvéri, bátorító üzenettel fordulok a kínai katolikusokhoz és az egész egyetemes Egyházhoz, amelyet még a mai nap folyamán közzétesznek. Ezzel azt szeretném, hogy Kínában új korszak kezdődjön, mely segíti a múlt sebeinek begyógyítását, az összes kínai katolikus hívő közötti teljes egység helyreállítását és fenntartását, valamint az evangélium hirdetésének megújult elkötelezettséggel történő felvállalását.
Kedves testvéreim! Fontos feladatunk van! Buzgó imával és testvéri barátsággal kell kísérnünk Kínában élő testvéreinket. Ők tudják, hogy nincsenek egyedül. Az egész Egyház imádkozik velük és értük. Kérjük a Szűzanyát, a remény anyját és a keresztények segítségét, hogy áldja meg és oltalmazza a Kínában élő összes katolikus hívőt, az egész kínai népnek pedig kérjük Istentől a jólét és a béke ajándékát!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése