2018. szeptember 24., hétfő

Elvált szülőknek rendeznek zarándoklatot Bátára



Elvált szülőknek rendeznek zarándoklatot Bátára


Elvált szülők számára szervez zarándoklatot Bátára szeptember 29-én az Emmánuel közösség. A zarándoklat után Udvardy György pécsi megyéspüspök tart katekézist, majd szentmisét a bátai Szent Vér-kegyhelyen.


A szülők szakítása, szétköltözése – még ha a válás nem is fajul háborúskodássá – mindenképp megsebzi a gyerekeket. Lehet, hogy már felnőttek, önálló életet élnek, és a mindennapjaikat nem érinti, vagy még nagyon kicsik, és látszólag föl sem fogják, de mindenképp nyomot hagy a lelkükben, hogy szüleik nem együtt élnek. Ezért indulnak el az elvált szülők, hogy a gyalogos zarándoklat során mindegyikük gyerekéért név szerint imádkozzanak, és megérkezve Bátára, hazánk egyetlen eucharisztikus csodához kötődő kegyhelyére, a szentmisét az ő talpra állásukért, gyógyulásukért, kiengesztelődésükért ajánlják föl.
A gyalogos zarándoklat hossza körülbelül öt kilométer (Furkóteleptől Bátáig). A kegytemplomhoz érve batyus ebéd, majd Udvardy György pécsi megyéspüspök katekézise következik. A szentmisét a főpásztor a gyermekekért mutatja be.
A zarándoklat első része fizikailag megterhelő lehet, amihez kényelmes cipőre és jó kondícióra is szükség van. Az is csatlakozhat a zarándoklathoz, akinek egészségi állapota nem engedi a gyaloglást, mivel élő, online kapcsolatban imádkozhat együtt a menetelőkkel a kegytemplomban.
A szervezők kérik, hogy az útra gyermekeik nélkül jöjjenek a szülők: ezúttal nem velük, hanem értük zarándokolnak. Kérésük továbbá, hogy részvételi szándékát mindenki jelezze előre az avelap.hu oldalon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése