2017. október 23., hétfő

Hogy az utolsó ítéleten mellettünk állj Kérünk téged, hallgass meg minket!



Hogy az utolsó ítéleten mellettünk állj 
Kérünk téged, hallgass meg minket!


Egy kérdést forgatok magamban: hol vagyok benne Isten Igéjében? Pál mai szavaiban is találkozom megszólításommal, amikor azt mondja: rólam is szól Isten, amikor azt mondja, hogy beszámítják hitemet, ahogy Ábrahámnak is. Azt a hitet, mely Isten ígéretében nem kételkedik. A feltétlen bizalomról beszél Pál, amit úgy fogalmaz meg, példának állítva elém Ábrahámot, hogy, „Ő reménységgel hitt a remény ellenére”!
Hogy szól az Ígéret, mit számítanak be nekem is? A hitet! Abban, hogy Jézus történelmi jelenléte, történelmen túl mutat reményt: bűneim ellenében! Akit Isten „feltámasztott halottaiból (…), aki bűneinkért átadatott, és megigazulásunkért feltámadt.”
Persze, hogy ez érthetetlen Ember számára, ha megtapadok emberi értelmemben, és nem engedem meg a magam számára azt, hogy higgyem Isten minden felett álló irgalmas szeretetét! És, azt is tudnom kell, hogy míg azon jártatom az eszemet, hogy hogyan használhatom ki, vagyis, hogyan élhetek vissza ezzel a kegyelemmel, addig, Isten számára arról adok bizonyosságot, hogy hitemben nem vagyok Neki elkötelezett, életemet még nem adtam át az iránta való teljes bizalomnak. De, akkor Isten, mit számítson be nekem, amikor majd szeretné azt mondani nekem is, hogy „menj be urad örömébe” [Mt 25,21]?
A hitem nem lehet egyenlő az értelmemmel! A hitem a lelkemből kell, hogy felfakadjon. És engednem kell, hogy meggyőzze értelmemet. Arról, hogy Isten felette áll minden e világból szerzett tapasztalásnál, és minden következtetésemen, mely logika az én logikám, de nem Istené! Értelmemet szabad engednem, hogy a hitem átformálja, alakítsa, értelmezve Isten logikáját és felfogva szándékát velem.
Isten be akar vonni a maga igazságába, logikájába, világába, melyet nekem készít. Az én számomra, akit Embernek alkotott. Vagyis a maga képére és hasonlatosságára, azaz, olyannak, aki számára az lehet a teljesség, Aki Benne találja meg békességét, és nyugalmát. Mert Isten Lelke és Isten országa, a Benne, a személyében való egységre eljutása Embernek.
Vezess engem Istenem! Jézus Krisztus által, a Szentlélek ereje által, Istenben gazdagságra! Ámen 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése