2017. július 19., szerda

Jézus Szíve, mindhalálig engedelmes Szív, Irgalmazz nekünk!Jézus Szíve, mindhalálig engedelmes Szív,
Irgalmazz nekünk!


Egy magabiztos, és egyértelmű kijelentés Jézus szájából. Ha Jézust ismerem, hiszem és vallom, akkor e szavak így hangoznak a számomra. Jézusban Isten mindent kifejez magáról a számomra, amire szükségem lehet ahhoz, hogy hittel legyőzzem a világ minden bizonyosságát, tapasztalását, mellyel meggyőzni, és a maga oldalára akar állítani!
Az Ember ott áll az Élet viharában Isten és a Mammon között. Isten bele teremtett engem ebbe az Életbe, hogy szabad akaratommal hozhassam meg a magam döntését: mire voksolok? Istennel lépek szövetségre, vagy megelégszem ezzel a földi valósággal? Az utóbbi nem lehet több az ígéretnél! Állítom én. Amikor én ígérek valakinek, valamit – akár önmagamnak is -, az abból a hitből, meggyőződésemből fakad, hogy többre vagyok képes. Ha nem sikerül az Ígéretemet megtartani, az sok mindenen múlik. Azonban, Isten ígérete egyedül rajta múlik: és azon, hogy én, tudok e hinni abban, hogy Istennek minden lehetséges! (l: Mt 19,26)
Ebből a bizonyosságból fakad az az elköteleződésem, hogy Jézus Krisztus tanítványává szegődöm. Amire Ő hív meg, és amire én mondhatok igent!
Tölts el engem áldásoddal, megszentelő kegyelmeddel Istenem, hogy elköteleződésem örökérvényű lehessen! Ámen


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése