2018. november 29., csütörtök

Ferenc pápa találkozása egy néma kisfiúval



Ferenc pápa találkozása egy néma kisfiúval

A pápa november 28-án a katekézis után köszöntötte a kihallgatáson jelen lévő különféle csoportokat, majd arra emlékeztetett, hogy vasárnap elkezdődik az adventi időszak. Egy kisfiú felszaladt a lépcsőkön a Szentatyához.

Készítsük elő a szívünket az üdvözítő Jézus befogadására, ismerjük fel a karácsonyban Krisztus találkozását az emberiséggel, főként azokkal, akik ma a társadalom peremén élnek, szükségben, szenvedésben, háborúkban – buzdított Ferenc pápa.
A kihallgatás során egy pár éves argentin fiúcska, programon kívül, felszaladt a lépcsőkön, és a pápához lépett. Azonnal ott termett az édesanyja, és levitte magával. Nem sokkal később a kisgyerek ismét odaszaladt a Szentatyához, aki az édesanyától megtudta, hogy a kisfiú néma. Ferenc pápa magához ölelte a gyermeket, és rögtönözve így szólt spanyolul: „Ez a kicsi gyermek nem tud beszélni, nem tudja kifejezni magát. Ez elgondolkodtat engem. Ő szabad, fegyelmezetlenül szabad, ami engem erre a gondolatra indít: vajon én is ilyen szabad vagyok Isten előtt? Amikor Jézus azt mondja nekünk, hogy viselkedjünk úgy, mint a gyermekek, ez azt jelenti, hogy legyünk szabadok. Mint ez a gyermek itt. Kérjük a kegyelmet, hogy ez a gyermek tudjon beszélni…”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése