2018. március 27., kedd

Sara Mariucci, a kislány, aki halála előtt találkozott a Szűzanyával



 
Sara Mariucci, a kislány, aki halála előtt találkozott a Szűzanyával

Egyházmegyei szinten vizsgálják a gubbiói kislány, a hároméves Sara Mariucci ügyét, aki egy nappal azelőtt, hogy a mennybe ment, arról beszélt, hogy találkozott Szűz Máriával. Morenának nevezte, ahogyan Bolíviában hívják a Szűzanyát. A kislány sírjánál több csoda is történt.

Gubbio emeritus püspöke, Mario Ceccobelli kapta a megbízást, hogy megvizsgálja meg az esetet, hallgassa meg a tanúkat. Korábban Francesco Ferrari ferences remete éveken át tanulmányozta a 3 éves és 7 hónapos korában áramütés következtében meghalt kislány történetét, gazdag iratanyagot gyűjtött össze, illetve egy rövid könyvet is írt róla, Storia di Sara (Sara története) címmel.
A kislány valószínűleg 2006 júliusában találkozott Szűz Máriával, és ezt augusztus 5-én este kilenc óra körül mesélte el édesanyjának, Annának amikor az édesanyja testvérénél Francavilla Marittimában nyaraltak. Lefekvés előtt Sara azt kérte anyukájától, meséljen egy mesét. Anna azonban fáradt volt, adott neki egy puszit és megígérte, majd holnap mesél. Amikor azt hitte, a kislány már alszik, egy vékonyka hangot hallott:

– Amikor nagyon kicsi voltam, egy nagyon messzi helyen voltam, egy kis felhőn.
– És kivel voltál?
– Morena anyával.
– Ki az a Morena anya?
– A másik anyukám.
– A másik anyukád? És milyen ez a Morena anyuka?
– Nagyon-nagyon jó.
– Jobb, mint anya?
– Igen.
– Valóban, biztos vagy benne?
– Igen.
– Milyen színű a szeme?
– Kék.
– És a haja?
– Gesztenyebarna, mint az enyém.
– Itt hagynád Anna anyukádat, hogy Morena anyukáddal lehess?
– Igen – válaszolta ragyogó mosollyal a kislány.
– Aludjunk. Jó éjszakát!

Az édesanya korábban soha nem hallott Morenáról és a családban, az ismerősök között sem fordult elő ez a név. Sara másnap is emlegette Morenát a strandon.
– Sara, ne ülj le a homokba, gyere, rád adom a fürdőruhádat!
– Morena anyuka nem kiabál velem.
Kicsit később a kislány odament egy elektromos játékhoz, éppen abban a pillanatban, amikor rövidzárlat következett be. A kislány egy fém korongon állt, áramütés érte – nem tudtak segíteni rajta, másnap a kórházban meghalt.
A kislány halálát követően az édesapa, Michele elkezdett keresgélni az interneten, és azt találta, hogy Bolíviában, Copacabanában van egy kegyhely Szűz Mária, ahogyan ott nevezik, Madonna Morena tiszteletére, akinek az ünnepe éppen augusztus 5-én van, amikor a kislány – a halála előtti napon – elmesélte édesanyjának a Morena anyával való találkozását.
2006-ban a szülők elzarándokoltak Copacabanába, és ajándékba adtak a plébániájuknak egy Madonna Morena-szobrot.

2007-ben történt egy újabb különös eset: egy fotós érkezett Milánóból, hogy szeretné fényképezni a családot Sara életének kedvelt színterein, valamint a San Martino in Colle-templomban, ahol eltemették. Amikor a Szűzanya szobra előtt akarták fotózni, Anna, az édesanya húzódozott, de végül beleegyezett. Lelkében így beszélt a kislányához: „Sara, anya nem ért ezzel egyet. Kérd az Urat, hogy legyen úgy, ahogy ő jónak látja.” Végül odaállt Madonna Morena szobra elé, kezében a kislány fotójával. A fényképész elképedt: az elkészült képen Sara úgy látszik, mintha negatív felvétel lenne.
Az elmúlt években sokan elzarándokoltak a kislány sírjához és többen azt állítják, csodálatos módon meggyógyultak ott. Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eset egy Latinából való asszony, Antonella esete, aki rosszindulatú gerincvelő-daganatból gyógyult meg, miután a sírnál megjelent előtte Szűz Mária Sarával. Másnap volt a kontrollvizsgálat a műtét előtt, de a daganatnak nem találták a nyomát. Antonella meggyógyult.

Gubbióban óriási érdeklődés övezi a vizsgálatot, bár a kislány fiatal kora miatt nem indulhat kanonizációs eljárás. Jelenleg a három hónapja beiktatott püspök, Luciano Paolucci Bedini véleményét várják. Ceccobelli emeritus püspök így nyilatkozott az esetről: „Azt hiszem, ez a történet felhívja a mai világ figyelmét egy fontos dologra: az élet nemcsak az, amit a földön élünk, hanem elsősorban az örök élet, amelyet a mennyek országában élünk majd… Sara esete bizonyítja, hogy a leginkább óhajtott pillanat nem itt vár ránk: a kislány azt mondta anyukájának, jobban szeretne Morena anyukával lenni. Sara egy kicsi lány volt, akit senki nem befolyásolt, hanem megtapasztalta a találkozást.” A püspök hozzátette: „Az édesanya és az édesapa e történet tanúságtevői lettek, hogy segítsenek a szenvedő embereknek, akik hasonló tragédia folytán veszítették el gyermeküket.”
A szülők szerint „Sara nem más, mint Isten eszköze, akin keresztül megmutatkozik az élet, az örök öröm, az igazi kikötő mindannyiunk számára.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése