2018. március 28., szerda

NagyszerdaNagyszerda


 
Élete utolsó napjaiban Jézus új módon mutatta meg szeretetét apostolai, tanítványai és végeredményben minden ember felé. Az utolsó vacsorán megmossa az apostolok lábát. Olyat tesz, ami a szolgák feladata. Cselekedete azt tanúsítja, hogy nem uralkodni akar, hanem alázattal szolgálni. Szeretetének másik jele, hogy a kenyérben és a borban saját testét adja az apostoloknak, de ez a jel már előrevetíti az Oltáriszentség csodáját, amely az Úr szeretetből fakadó ajándéka minden ember számára. Szintén az egész emberiség felé kiáradó szeretetének a jele az, hogy vállalja a szenvedést és feláldozza életét mindannyiunk megváltása érdekében.
Eközben egyik apostola, Júdás arra készül, hogy elárulja őt. Tudja, hogy a főtanács már határozott arról, hogy Jézusnak meg kell halnia, csupán a megfelelő alkalmat keresik, amikor a nép nem akadályozhatja meg elfogását.
Júdás az anyagi haszon reményében megy a főtanács tagjaihoz. Hamar megegyeznek a harminc ezüstpénzben. Most már világos, hogy a gonosz emberi szándékoknak is jelentősége van a megváltás történetében. Az emberi gonoszság megnyilvánulásai mögött azonban lassan felfénylik Isten üdvözítő terve. Valójában mindvégig ő mozgatja az eseményeket.
© Horváth István Sándor

Imádság

Urunk, Jézus Krisztus, te mindig meghallgatsz minket, bár emberi szavaink nélkül is tudod, hogy mire van szükségünk lelki fejlődésünkhöz. Hittel és bizalommal fordulunk hozzád, és kérünk, hogy adj meg nekünk mindent, ami üdvösségünkre szolgál! Köszönettel és hálával tartozunk neked azért, mert gondunkat viseled és segítesz minket, hogy eljussunk az üdvösségre.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése