2018. március 26., hétfő

Ferenc pápa délben: Mária segítsen mindnyájunkat, hogy jól éljük meg a nagyhetet!



 

Ferenc pápa délben: Mária segítsen mindnyájunkat, hogy jól éljük meg a nagyhetet!


Március 25-én a Szentatya a délelőtti szentmise végén imádkozta el a szokásos déli Mária-imádságot. Előtte átvette az egy héten át ülésező ifjúsági preszinódus képviselőitől tanácskozásuk záródokumentumát. A fiatalok közös fotót is készítettek vele.



Láthattátok, ma már nem lehet elképzelni olyan fiatalt, aki ne csinálna szelfit, és csináltak is. Ügyesek voltak!
Mielőtt befejeznénk ezt a szertartást, szeretnélek köszönteni mindnyájatokat, rómaiak és zarándok, akik részt vettetek rajta, de külön is szeretném köszönteni a világ sok tájáról érkezett fiatalt és azt a mintegy tizenötezer fiatalt, akik virtuálisan vettek részt a tanácskozáson: köszöntök mindenkit! Hálával emlékezve nem régi perui látogatásomra, szeretettel köszöntöm az Olaszországban élő perui közösséget.
A mai ifjúsági világnap, melyet egyházmegyei szinten tartunk, fontos állomás a püspöki szinódus felé vezető úton, mely októberben lesz a fiatalok, a hit és hivatástisztázás témájáról, de fontos állomás a nemzetközi világtalálkozóra való előkészületben is, amely Panamavárosban lesz 2019 januárjában. Ezen az úton elkísér minket Máriának, a fiatal názáreti lánynak a példája és közbenjárása, akit Fia anyjának választott Isten. Ő velünk jár, s vezeti az új nemzedékeket hitük és testvériségük zarándokútján.

Mária segítsen mindnyájunkat, hogy jól éljük meg a nagyhetet! Tanuljuk meg tőle a belső csendet, a szív tekintetét, a szerető hitet, hogy kövessük Jézust a kereszt útján, mely a feltámadás örömteli világosságához vezet minket!
Mielőtt elimádkoznánk az úrangyalát, szeretnék szívből köszönetet mondani Baldisseri bíborosnak, Fabene érseknek, az egész szinódusi titkárságnak és az összes munkatársnak, akik nagyon sokat dolgoztak ezen a héten: szívből köszönöm!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése