2017. május 18., csütörtök

Isteni Irgalom, aki kinyilvánulsz a bűnösök megtérésében Bízunk benned!



Isteni Irgalom, aki kinyilvánulsz a bűnösök megtérésében
Bízunk benned!



Ámosz próféta jövendölését idézi Jakab apostol, hivatkozásul, hogy bizony senki elől nincs elzárva Isten Igéje, Igazsága. Perdöntő minden időben, minden esetben, és minden helyen Isten kinyilatkoztatása legyen! Számomra, és minden teremtmény számára. Mert, ahogy a Fiút szereti az Atya, …
Azt gondolom, hiszem, és vallom, hogy minden megtérő számára ez az üzenet, és ennek az üzenetnek a megértése a sorsdöntő: „ha parancsaimat megtartjátok, megmaradtok szeretetemben”! Erre példa, és ennek megtartásában elöljárónk Jézus Krisztus, aki így tanít: „ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében”.
Aki megízlelte már ennek az állapotnak az ízét, az érti meg, milyen örömről szól Jézus! Hogy többé ne legyen az, aki Krisztus hitével közelít az Atyához, pogány!
A megtérés kegyelmével kell kezdenem valamit! Ha azt akarom, hogy Krisztus elvezessen engem az Atyához! Művelni kell a kegyelmet! Vagy, úgy is kifejezhetem ezt, hogy a kegyelemből kell kovácsolnom hitemet, mely kőkemény, sziklaszilárd, edzett állhatatosságban engedelmességre taníthat. Megengedővé válni, hogy eszköze lehessek az Evangéliumnak! A jó hírnek, mely üdvösségre vezethet minden embert!
Ma józanságot adsz nekem Istenem! Már ez is örömömre van. Segíts engem ebben a józanságban cseperedni és megerősödni, hogy békességedből örömömmé legyen a hit éltető kegyelme! Ámen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése