2019. május 22., szerda

Pápai üzenet a törvényesség napjára: a fiatalok a befogadás és a törvényesség útján járjanak az igazságosságért



Pápai üzenet a törvényesség napjára: a fiatalok a befogadás és a törvényesség útján járjanak az igazságosságért


A Szentatya üzenettel fordult az olasz államtanács elnökéhez, melyben a fiatalokat szebb és élhetőbb városok kialakítására buzdítja. Május 23-án tartják Olaszországban a törvényesség napját, amelyet a maffia által meggyilkolt bírók emlékére alapítottak.

A szervezett bűnözés ellen, a törvényesség előmozdítására szóló nap alkalmából Ferenc pápa üzenetet küldött Filippo Patroni Griffinek, az államtanács elnökének. A közöny, amely tönkreteszi a kapcsolatokat úgy győzhető le, ha közel állunk az emberekhez, főleg a rászorulókhoz. A nagylelkűség és a gyöngédség szabjon gátat a megvetésnek és a cinizmusnak, ami megalázza azokat, akiket az élet meggyötört. A kitaszítottak, főleg, ha veletek egykorú fiatalok – írja a pápa -, találjanak befogadó kikötőre szabad és nyitott szívetekben. Ezt Jézus evangéliuma kéri tőletek.
Szebb és élhetőbb világot teremtsenek a fiatalok
Ferenc pápa itt utalt Christus vivit – kezdetű apostoli buzdítására, amelyet nemrég tett közzé, és éppen a fiataloknak szól. Az, akit Krisztus megérint, fiatal lesz, új ember, megtelik élettel. A fiatalok járjanak a befogadás és a törvényesség útján az igazságosságért, amelyet az olasz alkotmány alapelvei is megfogalmaznak, mely sokak által vallott és megbecsült életstílusokat ösztönzött. Álmodjatok tovább mindarról, ami által szebbé és élhetőbbé tehetitek közös otthonunkat – zárja üzenetét a pápa.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése