2019. január 15., kedd

Ferenc pápa üdvözli a francia életvédő felvonulást



Ferenc pápa üdvözli a francia életvédő felvonulást


Tizenharmadik alkalommal tartják meg Párizsban a „Felvonulás az életért” elnevezésű rendezvényt január 20-án. A kezdeményezést számos szervezet, közöttük katolikus társulatok indították el.


A felvonulás központi gondolata, hogy az egészségügyben dolgozók lelkiismereti szabadságát tiszteletben kell tartani. Vasárnap délután fél 2-kor kezdődik a rendezvény, amelyre Ferenc pápa rövid üzenetet küldött Luigi Ventura érsek, Franciaország apostoli nunciusa által.

A Szentatya szívélyes üdvözletét küldi az életvédő felvonulás résztvevőinek. Arra buzdít, hogy szünet nélkül tanúságot kell tenni az emberi méltóság és az élet elidegeníthetetlen értékeiről. „Mondhatnánk, hogy a világon elkövetett minden rossz ebben foglalható össze: az élet megvetése” – idézi a 2018. október 10-én az általános kihallgatáson elhangzott katekéziséből.
„Az abortusz banalizálására irányuló kísérletek ellenére a terhességmegszakítás fontos lelkiismereti kérdést állít az egész polgári társadalom elé. A felvonulás tehát felhívás a franciákhoz, hogy határozottan védelmezzék az élet befogadását, és érvényesítsék a lelkiismereti alapon való tiltakozás jogát” – fogalmaznak a rendezvény szervezői.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése