2018. július 2., hétfő

A pápa imája Nicaragua megbékéléséért



A pápa imája Nicaragua megbékéléséért

Az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa megismételte imáját Nicaragua szeretett népéért.

Csatlakozott az ország püspökeinek és olyan sok jóakaratú embernek az erőfeszítéseihez, akik közvetítő szerepet töltenek be és tanúságot tesznek a demokrácia útján haladó nemzeti párbeszéd folyamatában.

Legyen béke Szíriában!

Továbbra is súlyos a helyzet Szíriában, különösen Daraa tartományban, ahol az utóbbi napok katonai akciói iskolákat és kórházakat is sújtottak, újabb ezreket kényszerítve menekülésre. A pápa imáival együtt megismételte felhívását, hogy a már évek óta nagy megpróbáltatásoknak kitett lakosságot kíméljék meg a további szenvedésektől. Ű

Történelmi kezdeményezés Etiópia és Eritrea között

Olyan sok konfliktus közepette meg kell említeni egy történelminek nevezhető kezdeményezést, amit jó hírnek is lehet nevezni – mondta Ferenc pápa. Ezekben a napokban, húsz év után, Etiópia és Eritrea kormányai ismét elkezdtek közösen tárgyalni a békéről. Bárcsak ez a találkozás meggyújthatná a remény sugarát  Afrika Szarva ezen két országa és az egész afrikai földrész számára – hangzott a Szentatya kívánsága.
A pápa imádkozik azokért a fiatalokért is, akik több mint egy hete egy földalatti barlang foglyai Thaiföldön.
Tizenkét tinédzser focista és edzőjük az ország északi részén, június 21-én  egy 15 méter hosszú alagútban rekedt bent, miután víz torlaszolta el előttük a kijáratot.

A pápa és a Közel-Kelet keresztény vallási vezetőinek közös imája a térség békéjéért Bariban, Szent Miklós sírjánál

A pápa utalt rá, hogy szombaton,  július 7-én, a Közel-kelet számos keresztény egyházának és egyházi közösségének vezetőjével Bariban találkozik, ahol közösen imádkoznak és elmélkednek a térség továbbra is drámai helyzetéről. A Közel-keleten olyan sok fivérünk és nővérünk a hitben továbbra is szenved. Egyetlen hangon fognak könyörögni a békéért a zsoltár szavaival: „Jöjjön el neked a béke!” (Zsolt 122,8). A pápa arra kérte a híveket, hogy imáikkal kísérjék el a béke és az egység e zarándoklatára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése