2018. április 25., szerda

Ferenc pápa támogatja a két Korea közötti pénteki csúcstalálkozót



Ferenc pápa támogatja a két Korea közötti pénteki csúcstalálkozót


Április 25-én, a szerda délelőtti általános kihallgatás végén a Szentatya támogatásáról biztosította a pár nap múlva esedékes Korea-közi csúcstalálkozót, a híveket pedig kérte, hogy imádkozzanak a koreai népért.


Ferenc pápa felhívásának fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.
Április 27-én, pénteken tartják a Korea-közi csúcstalálkozót Panmindzsonban, amelyen részt vesz a két Korea vezetője, Mun Dzsein úr és Kim Dzsong Un úr. Ez a találkozó kedvező alkalmat kínál az őszinte párbeszéd megkezdéséhez, a megbékélés és az újra megtalált testvériség konkrét útján való elinduláshoz, hogy biztosítani lehessen a békét a Koreai-félszigeten és az egész világon.

A békére égetően vágyó koreai népet biztosítom személyes imámról és az egész Egyház közelségéről. A Szentszék figyelemmel kísér, támogat és bátorít minden hasznos és őszinte kezdeményezést, mely a népek közötti találkozás és barátság jegyében egy jobb jövő építésére irányul. Kérem azokat, akik közvetlen politikai felelősséggel tartoznak, hogy a béke „kézműveseivé” válva legyen bátorságuk a reményhez, és bátorítom őket, hogy bizalommal folytassák a megkezdett utat mindenki javára. Mivel pedig Isten mindenkinek az Atyja és a béke Atyja, kérlek titeket, imádkozzunk Atyánkhoz, mindenki Atyjához a koreai népért – mind a déliekért, mind az északiakért.
[Ezután elimádkozták a Miatyánkot.]


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése