2016. október 9., vasárnap

Ferenc pápa: Kertet vagy romhalmazt csinálunk a világból?



Ferenc pápa: Kertet vagy romhalmazt csinálunk a világból?


Az október 9-én délelőtt bemutatott szentmise végén, az Úrangyala elimádkozása előtt a Szentatya megemlékezett a Karib-szigeteknél tomboló hurrikán áldozatairól, az új spanyol boldogokról, végül a máriás jubileum résztvevőit köszöntötte. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.


Kedves testvéreim!

Fájdalommal értesültem arról, milyen súlyos következményekkel járt az elmúlt napokban a Karib-szigeteket, különösen is Haitit sújtó hurrikán: számos áldozatot szedett, sokan elveszítették otthonukat, a mérhetetlen anyagi károkról nem is beszélve. Biztosítom közelségemről az ottani népességet, és bízom a nemzetközi közösség, a katolikus intézmények és a jóakaratú emberek segítő szándékában. Kérlek titeket, csatlakozzatok ezekért az olyannyira megpróbált testvéreinkért és nővéreinkért mondott imámhoz.
Tegnap Oviedóban (Spanyolországban) boldoggá avatták Gennaro Fueyo Castañón áldozópapot és vele három világi hívőt. Mondjunk dicséretet az Úrnak a hit eme hősies tanúiért, akik a vértanúk seregéhez csatlakoztak, mert feláldozták életüket Krisztus nevében.
Szívből köszöntelek mindnyájatokat, kedves zarándokok, akik részt vettetek ezen a máriás jubileumon. Köszönöm, hogy itt vagytok! Veletek együtt szeretném megismételni azokat a szavakat, amelyeket Szent II. János Pál mondott 2000. október 8-án, a Máriának való jubileumi felajánláskor: „Ó, anyánk, szeretnénk rád bízni a ránk váró jövőt. Az emberiség képes ebből a világból kertet alakítani, de romhalmazzá is változtathatja.” E válaszúton segítsen minket Szűz Mária, hogy az életet válasszuk azáltal, hogy befogadjuk és tetteinkben követjük az üdvözítő Krisztus evangéliumát.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése