2015. október 18., vasárnap

Ferenc pápa: A békéhez konkrét lépések és tettek kellenek!



Ferenc pápa: A békéhez konkrét lépések és tettek kellenek!


Október 18-án délben az úrangyala imádságot a délelőtti szentmise végén mondta el Ferenc pápa, hozzá kapcsolódóan pedig a Szentföld békéjéért és az újonnan szentté avatottak közbejárásáért imádkozott.


Kedves testvéreim!
Mély aggodalommal követem a komoly feszültségek és erőszak által sújtott Szentföld helyzetét. Most jelentős bátorságra és nagy lélekerőre van szükség ahhoz, hogy nemet mondjunk a gyűlöletre és a bosszúra, és hogy a békéhez vezető konkrét tetteket hajtsunk végre. Ezért imádkozzunk, hogy Isten erősítse meg mindenkiben, vezetőkben és lakosokban a bátorságot, hogy ellenálljanak az erőszaknak és konkrét lépéseket tegyenek a megbékélés felé. A mostani közép-keleti helyzetben döntő fontosságú, hogy békét kössünk a Szentföldön: ezt kéri tőlünk Isten és az emberiség java.
Most, e szertartás végén szeretnélek köszönteni mindnyájatokat, akik eljöttetek, hogy lerójátok tiszteleteteket az új szentek előtt, különösen is köszöntöm Olaszország, Spanyolország és Franciaország hivatalos delegációját.
Köszöntöm Lodi és Cremona egyházmegyéjének híveit, valamint az Oratórium Leányai szerzeteskongregáció tagjait. Szent Vincenzo Grossi példája segítse az új nemzedékek keresztény nevelése melletti elkötelezettségeteket.
Köszöntöm a Spanyolországból, különösen a Sevillából érkezett zarándokokat, valamint a Kereszt Társaságának Nővéreit. A Szeplőtelen Fogantatásról nevezett Szent Mária nővér tanúságtétele segítsen minket, hogy szolidárisak legyünk a legrászorultabbakkal és hogy közel legyünk hozzájuk.
Köszöntöm a Franciaországból, különösen a Bayeux-ból, Lisieux-ből és Sées-ből érkezett híveket: Louis Martin és Marie-Azélie Guérin szent házaspár közbenjárására bízzuk a francia családok és az egész világ örömeit, várakozásait és nehézségeit.
Köszönetet mondok a bíborosoknak, a püspököknek, a megszentelt személyeknek, valamint a családoknak, a plébániai csoportoknak és a társulatoknak.
Most pedig forduljunk gyermeki szeretettel Szűz Máriához.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése