2015. augusztus 21., péntek

Pápai üzenet a Rimini Meetingre: Közelítsünk mindenkihez az örömhírrel!



Pápai üzenet a Rimini Meetingre: Közelítsünk mindenkihez az örömhírrel!


„El kell indulni mindenki felé meggyőződéssel, szépséggel és egyszerűséggel felkínálva Isten szeretetének jó hírét” – buzdít Ferenc pápa a Rimini Meeting olasz közéleti találkozóra küldött üzenetében. A Vatikáni Rádió tájékoztat.


A népek közötti barátságért minden évben megszervezett olasz közéleti találkozó augusztus 20-án kezdődött és 26-án zárul. Idei témája Mario Luzi, 2005-ben elhunyt olasz kortárs költő gondolata: „Kinek a hiánya, ó szív, az a hiány, amely hirtelen eltölt?”. A keresztények ébresszék fel az emberek lelkiismeretét egy olyan időszakban, amikor a döntő kérdéseket elködösítik a részleges válaszok – írja a pápa.
A nyugtalan szív sosem elégszik meg, mindig keresésben van. Az élet, a halál, a szeretet, a munka, az igazságosság és a boldogság kérdéseit veti fel. A mai világ azonban csak részleges válaszokat ad az embernek, amelyek hamis távlatokat nyújtanak. A dráma a személy méltósága megtagadásának veszélyében áll. Az aggasztó ideológiai gyarmatosítás lealacsonyítja a szív hiteles szükségleteit, korlátozott válaszokat kínálva fel.

Isten azonban felkínálja a választ, amelyre mindenki vár, míg a mai ember a sikerben, a pénzben, a hatalomban, a drogokban, a pillanatnyi vágyak kielégítésében keresi a választ. Csak Isten tudja betölteni a szív mértékét. Ferenc pápa emlékeztet a Civiltà Cattolica olasz jezsuita folyóiratnak adott interjújára, amelyben megállapította, hogy Isten minden ember életében jelen van. Akkor is, ha az ember élete tele van tüskékkel és dudvával, mindig van hely arra, hogy a jó mag növekedjen. Bízni kell Istenben!

A meeting együttműködhet az egyház alapvető feladatával, vagyis Jézus megismertetésével, de nem egyezhet bele, hogy valaki kevéssel is megelégedjen. Krisztus hirdetése választ ad a végtelen utáni vágyra, amely minden ember szívében él. A Szentatya azt kéri az olasz közéleti találkozó szervezőitől és önkénteseitől, hogy induljanak el mindenki felé meggyőződéssel, szépséggel és egyszerűséggel felkínálva Isten szeretetének jó hírét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése