2017. augusztus 10., csütörtök

Pietro Parolin bíboros moszkvai útja: a cél a Kelet és Nyugat közötti kapcsolat megerősítése



Pietro Parolin bíboros moszkvai útja: a cél a Kelet és Nyugat közötti kapcsolat megerősítése

Pietro Parolin bíboros államtitkár augusztus 20. és 24. között tesz hivatalos látogatást Moszkvába, hogy megerősítse a Kelet és Nyugat közötti párbeszédet. Az út kapcsán a Corriere della Sera olasz napilap augusztus 9-i számában interjú jelent meg a bíborossal.

Pietro Parolin bíboros államtitkár az út során találkozik Vlagyimir Putyin elnökkel és Kirill orosz ortodox pátriárkával is.
„A mostani történelmi pillanatban, amikor erősödik a feszültség és gyarapodnak a konfliktusok a világ számos térségében, a béke Ferenc pápa számára és nekem személyesen is elsődleges és halaszthatatlan fontosságú” – nyilatkozta az interjúban az államtitkár.
Kiemelte, hogy „a Szentszék különleges figyelmet fordít Európa keleti térségére, mely gazdag kulturális és vallási hagyományokkal rendelkezik. Kelet-Európának szerepet kell vállalnia a kontinens stabilitása és nagyobb egysége megteremtésében, beleértve a Kelet és Nyugat közötti kapcsolatok megerősítését. A béke előmozdítása érdekében szükség van minden lehetséges helyzet kiaknázására a kölcsönös tisztelet, a párbeszéd és az együttműködés szellemében” – hangsúlyozta Pietro Parolin bíboros.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése