2015. június 7., vasárnap

A Megszentelt Élet Éve 156.



június 7.

Úrnapja
Imádkozzunk a Vinculum Caritatis Közösség tagjaiért!
  • Vinculum Caritatis Közösség
Alapítójuk: P. Palánkay Gausz Tibor S. J.
Nevünk (magyarul: a Szeretet Köteléke) jelzi, mi a lelkiségünk lényege: a SZERETET és a bennünk élő SZENTHÁROMSÁG SZEMÉLYEIVEL való személyes kapcsolat megélése. A Közösség tagjai világban élő - bármilyen végzettségű vagy foglalkozású - nők. Nem lakunk együtt, megkülönböztető ruhát vagy jelet nem viselünk. Kovászként oda is eljuthatunk a világban dolgozva, ahová papok vagy együtt élő szerzetesek nem, vagy nehezebben. 1 év jelöltidő, 2 év újoncidő után összesen 10 évre teszünk ideiglenesen, majd örökre fogadalmat. Mint világi intézményhez, tágabb értelemben vett tagok kapcsolódnak:
• egyházmegyei szolgálatban lévő papok a Vinculum Caritatis Papi Közösségben, akik a Közösség szellemében vállalják az evangéliumi tanácsok követését,
• családok és egyének, akik a Közösség szellemében törekszenek az evangéliumi tanácsok állapotuk szerinti követésére a Vinculum Caritatis Családi Közösségben.
Lelkiségünkből:
„Áldott vagy Urunk, mindenség Istene, mert a Te bőkezűségedből kaptuk gyújtó szeretetünket. Felajánljuk Jézussal Neked, és szétosztjuk az embereknek.” P. Palánkay Gausz Tibor S. J.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése