2015. március 9., hétfő

A Megszentelt Élet Éve 65.



március 9.

Imádkozzunk azokért, akik a szerzetesi hivatást fontolgatják szívükben!
Lehet először egy gondolat, amely újra és újra felbukkan, hogy egyedülálló módon tartozzam Krisztushoz. A gondolatból aztán képek születnek a lélekben, erősödik a vágy és utána cselekszem. Lehet, hogy erőteljes hangot hallok belülről. Lehet, hogy gyermekkoromtól vágyom rá és hosszú idő után eljön az a pillanat, hogy igent mondok. Lehet egy pillanat műve, mint amikor a sötétben fényt gyújtanak...Bárhogy történik, mindig személyes és vonzó a hívás. Egyedülálló módon felszabadítja a szívet. És a válaszom?
Idézet az imaszándékhoz:
"Veled, föltámadt Krisztus, felfedezésről felfedezésre haladunk. Ahogy megpróbáljuk felfedezni, mit is kívánsz, életünk megnyílik a Szentlélek előtt. És a Lélek beteljesíti bennünk azt is, amit még remélni sem mertünk." (taizéi ima)
"Szemeim előtt radikális emberek olyan kis csoportja áll, amelynek tagjai valóban teljes szívükből akarják követni Krisztust. Titkot hordoznak magukban, arról tanúskodik életük. Boldogok benne. Olyan emberek, akik ezt a "megfoghatatlan életet élik, örömet sugároznak és Istenre figyelmeztetnek." (Piet van Breemen SJ)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése