2019. március 20., szerda

Útravaló – 2019. március 20.



Útravaló – 2019. március 20.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

(Statio: ad S. Caeciliam)
Az evangéliumban a Zebedeus-fiúk anyjára figyelmünk, aki helyet kér gyermekei számára Isten országában. A mai stáció ugyanis Szent Cecília (†250) bazilikájában van, annál a szentnél, aki szüzességi fogadalmat tett, majd elvezette vőlegényét, valamint annak testvérét a keresztség felvételére és
a vértanúságra. A szűz, aki így a hitben anya lett, az Egyház képe, és egyben a Zebedeus-fiúk anyjának szívébe ültetett vágy igazi megvalósítója, mert ő az Úr parancsa szerint a váltságul ajánlott élet vállalására vezette el a nekiadottakat. Bár régiónkban manapság békés időket élünk, de így sem tagadhatjuk le, homályosíthatjuk el magunk vagy a keresztségre készülők előtt, hogy a vértanúság a keresztény élet egy tényleges formája, aminek vállalása ott van a keresztségi fogadalom kimondásában, megújításában, a szentek vágyakozásában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése