2017. október 15., vasárnap

Hogy utolsó földi óránkban segítsél Kérünk téged, hallgass meg minket!



Hogy utolsó földi óránkban segítsél 
Kérünk téged, hallgass meg minket!


Legyen már világossá a számunkra: nincs, ne legyen olyan ember-ember kapcsolat, mely Isten Igéje felett álljon! Az Ige legyen kapocs Ember és Ember között! Anya szült minden embert, de Isten dicsőségére és szolgálatára tette azt minden Anya! Ember minden szolgálata a földön, Istennek adott szolgálat legyen! Éppen ezért Ember, Embertől ne várjon elismerést, jutalmat, fizetséget szolgálatáért!
Így, amikor anya közbenjár gyermekéért, akkor tegye ezt annak Istenben kiteljesedéséért, és ne önmaga kedvére, javára.
Jézust, józansága nem hagyja el. De megtenni képes lehetett – megengedni magának -, mert jól tudta, hogy Anyja megérti őt - hogy szavában nincs bántás szándéka sem -, nem sérül anyai büszkesége, vagy Istennel való békessége.
Hányszor, de hányszor vagyunk kénytelenek önmagunk hitének ellenében tenni, csak azért, hogy másokat meg ne botránkoztassunk. Mert érzékenyek vagyunk e világi kapcsolatainkra, sokszor még Istennel való kapcsolatunk ellenében is!
Az Örök Isten, ki a Lélek, azért, hogy Benne minden állandó, öröktől örökké való legyen! Sion, az teremtett környezet, mely a teremtésben megszemélyesíti a Teremtőjét, és melyen keresztül az Ember az Örökkévalóval közösségre léphet. Ez az Ószövetségi ember számára volt fontos jelkép. Számomra, újszövetségi Ember számára, Sion hegye maga Krisztus, Akiben a Teremtő és a Teremtett lét összeér. Kapu, út, Aki által megnyílik az Ember számára az Ég. A bizonyosság Ő, remény és biztonság egyben arra, hogy van esélye a töredékesnek az örökkévalósággal szövetségre lépni, és e szövetség megtartásával eljutni arra a teljességre, mely minden Élet lehetősége. Persze, nevezhetjük ezt boldogságnak is, csak ne keverjük össze az e világban képzelt boldogsággal.
Amikor Jézus használja e szót, hogy boldogság, akkor ennek íze el sem éri ajkunkat. Mert felfoghatatlan ember számára az a boldogság, melyet Isten készít számára, az általa felkínált szövetségben!
Az Ószövetségi Ember számára elhangzott jövendöléseket szabad, és talán kell is, hogy ma, Krisztus által számunkra kieszközölt füllel, hallással halljuk meg. A Lélek által kiexponált hallásra legyen képes fülem, értelmem, és szabadságom! Melynek következménye: hogy Istennel válhat közösséggé számomra, az a közeg, melyet akkor és úgy érzékelhetek. Segíts Istenem így hallanom szavadat, és így, teljesedjen be szövetségünk! Ámen 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése