2017. augusztus 13., vasárnap

Aki a mennyei titkokat elrejted a kevélyek elől, de kinyilatkoztatod a kicsinyeknek Irgalmazz nekünk!Aki a mennyei titkokat elrejted a kevélyek elől, de kinyilatkoztatod a kicsinyeknek

Irgalmazz nekünk!


Miért nem hisznek tehát az emberek?
Azért mert Isten nem követ el soha erőszakot szabad akaratunk ellen. Ha úgy tetszik Isten merész kalandja az ember megteremtése. Hiszen megteremtett egy olyan lényt, aki hasonló hozzá, akinek szabad akarata van. S ez a szabad akarat teszi képessé az embert arra, hogy fellázadjon Isten ellen, amint azt meg is teszi Ádámtól kezdve napjainkig.
Ezért van tehát a hitetlenség a világban: sokan megátalkodottan eltaszítják maguktól a segítő Istent, s a maguk alkotta bálványokat követik.
Mi ne kövessük őket. Mert a hit nem pusztán azt jelenti, hogy elhiszem Isten létét, hanem azt is, hogy Isten parancsai szerint rendezem be életemet. Mi tehát mind elménkkel, mind pedig életünkkel valljuk meg Istent. Hiszen mi látjuk a megoldást a mai evangélium alapján: az emberré lett Isten mindig kész arra, hogy megragadja kezünket az élet viharai közepette - de csak akkor, ha hajlandók vagyunk feléje nyújtani.
Ámen.


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése