2018. augusztus 19., vasárnap

Ferenc pápa felhívása a heves esőzések által sújtott Kerala lakosaiért



Ferenc pápa felhívása a heves esőzések által sújtott Kerala lakosaiért

Az Úrangyala elimádkozása után a Szentatya emlékeztetett rá, hogy az utóbbi napokban az indiai Kerala állam lakóit heves esőzések sújtották, amelyek áradásokat, földcsuszamlásokat okoztak, sok ember életét kioltották, magas az eltűntek és kitelepítettek száma. Súlyos veszteség érte a mezőgazdaságot és a lakóépületeket.

A pápa a nemzetközi közösség konkrét támaszát, a hívek szolidaritását kérte keralai testvéreink számára. Kifejezte lelki közelségét a keralai helyi egyháznak, amely elsőként nyújt segítséget a lakosságnak. Mindnyájan közel állunk a keralai egyházhoz – mondta Ferenc pápa, majd arra szólította fel a Szent Péter téren összegyűlt híveket, hogy csendben, mindnyájan mondjanak el egy Üdvözlégy Máriát a katasztrófában elhunytakért, a természeti csapás által sújtott minden személyért.

Zarándokok köszöntése

Az ima után a pápa szívélyesen köszöntötte az olasz és külföldi zarándokokat, külön megemlítve az ukrajnai fiatalokat. Arra buzdította őket, hogy legyenek a béke és a kiengesztelődés munkásai. A csoportok között még megemlítette a római Észak-Amerikai Kollégium új szeminaristáit, akik elöljáróikkal vettek részt a pápa Úrangyala imádságán, valamint köszöntötte a veronai egyházmegyéből érkezett serdülőket és fiatalokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése