2014. szeptember 21., vasárnap

A pápa a fiatalokhoz: életeteket Jézus Krisztusra építsétek!



A pápa a fiatalokhoz: életeteket Jézus Krisztusra építsétek! 


Tudjatok nemet mondani a pénzimádásra, a hamis individualista szabadságra, a függőségekre és az erőszakra! – kérte az Úrangyala előtti beszédében a a Teréz anyáról elnevezett tiranai téren vasárnap a Szentatya. A Vatikáni Rádió tudósít.


A pápa a szentmiséje végén délben, az Úrangyala-imádság előtt mondott beszédében üdvözölte a szertartásra összegyűlteket, akik Albániából és a környező országokból érkeztek. Köszönetet mondott jelenlétükért és a hitről tett tanúságtételükért.

A fiatalokhoz fordulva így folytatta: „Arra hívlak benneteket, hogy életeteket Jézus Krisztusra építsétek. Aki Krisztusra épít, az sziklára épít, mert Ő mindig hűséges, akkor is, ha mi nem vagyunk azok (vö. 2 Tm 2,13). Jézus mindenkinél jobban ismer bennünket. Amikor hibázunk, nem ítél el bennünket, hanem azt mondja: „Menj, de többé ne vétkezzél!” (Jn 8,11)


Kedves fiatalok! Ti vagytok Albánia új nemzedéke. Az evangélium erejével és a vértanúk példájával, tudjatok nemet mondani a pénzimádásra, a hamis individualista szabadságra, a függőségekre és az erőszakra! Mondjatok viszont igent a találkozás kultúrájára és a szolidaritásra, a jó és az igaz elválaszthatatlan szépségére, a nagy lélekkel, de a kis dolgok iránt hűségesen eltöltött életre. Így építhettek egy jobb Albániát és egy jobb világot!” – mutatott rá Ferenc pápa.

Végül kérte a híveket, hogy forduljanak Szűz Máriához, akit elsősorban a Jó Tanács Anyjaként tisztelnek. „Lélekben elmegyek a Scutari-i kegyhelyre, amely számotokra olyannyira kedves, és Mária oltalmába ajánlom az albániai helyi egyházat, az egész albán népet, különösen is a családokat, a gyermekeket és az időseket. Szűz Mária vezessen mindannyiótokat, hogy együtt járjatok Istennel a remény felé, amely sosem okoz csalódást” – zárta az Úrangyala előtt mondott beszédét a pápa.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése