2013. március 19., kedd

Hívek közös könyörgései az új pápáért.



Hívek közös könyörgései az új pápáért



P.: Testvéreim! Nagy öröm mindannyiunk számára Péter apostol megválasztott utódja, Ferenc pápa! Imádkozzunk érte és az Anyaszentegyházért!

Krisztus Urunk egyetlen dolgot kért Pétertől, hogy szeresse őt; adj az új pápának kifogyhatatlan érzékenységet a szenvedők, a szegények, a nyomorgók kiáltásában felfedezni Megváltónk arcát!

Krisztus Urunk sziklára építette Egyházát; add, hogy Ferenc pápánk szilárd hite, biztos pásztori vezetése, reményt nyújtó szavai megerősítsék Isten népét!

Krisztus Urunk azért küldte Pétert, hogy megerősítse testvéreit a hitben; add, hogy az argentin származású pápa latin-amerikai tapasztalataival megújítsa az evangélium hirdetését a világban!

Krisztus Urunk megígérte, hogy Egyháza fennmarad az idők végéig; adjon új missziós lendületet a papságnak, az igehirdetőknek, a hit tanítóinak és minden hívőnek!

Krisztus Urunk arra bíztat minket, hogy szüntelenül kérjük, küldjön munkásokat aratásába; adj kellő számban új papi és szerzetesi hivatásokat, akik életükkel tanúsítják a többre törekvő, szent élet lehetőségét!

Krisztus Urunk Szűz Mária és Szent József otthonában nőtt fel; add, hogy megbecsüljük a család értékét és a szülők gondosan neveljék gyermekeiket Isten és a társadalom javára!


P.: Örömmel tártuk eléd kéréseinket, Istenünk! Add, hogy az Egyház új pápája állandó oltalmaddal töltse be felelősségteljes szolgálatát, legyen a szegények, a nyomorgók, a reményvesztettek, a kisemmizettek és minden híved igaz pásztora! Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése