2015. május 11., hétfő

A Megszentelt Élet Éve 129.



május 11.
Boldog Salkaházi Sára emléknapja
Imádkozzunk a Szociális Testvérek Társasága Generalátusáért!
  • Szociális Testvérek Társasága Generalátusa Nemzetközi Közösség
Alapítójuk: Slachta Margit
A Generalátus a Szociális Testvérek Társaságának nemzetközi központja. Fő feladata a hozzá tartozó öt kerület összefogása, a lelki egység biztosítása.
Az öt kerület: a magyar kerület, a romániai kerület (a testvérek többsége Kolozsváron illetve Csíkszeredában él), a szlovák kerület (a központjuk Kassán van, ezenkívül Pozsonyban, és a Besztercebánya - Zsolna régióban tevékenykednek a testvérek), az USA kerülete a buffalói testvérekkel és a kubai kerület, ahol a testvérek Santiagóban, Camagüeyben és Havannában élnek.
A Szociális Testvérek Társaságát Slachta Margit testvér 1923-ban alapította Budapesten. A hozzá csatlakozó alapító tagok révén a Társaság már az alapítás pillanatában három országban volt jelen: Magyarországon, Romániában (Temesvár) és az USA-ban.
Az elmúlt kilencven év alatt három kontinensen, összesen kilenc országban vert gyökeret a karizmánk. Ma a Társaság három föderációs ágban éli a szociális testvéri életet, Budapest, Los Angeles (USA) illetve Toronto (Kanada) központtal.
Generalátusunkat a politikai helyzet miatt 1949-ben az USA-ba kellett áthelyezni. Az elnyomatás éveiben sok kockázat vállalásával lehetett csak fenntartani a kapcsolatot az európai kerületekkel. A Generalátus 1998-ban költözött vissza Budapestre, ugyanebben az évben nyertük el a pápai joghatóságot.
Lelkiségünkből:
"Az általános káptalanok közötti időszakban a Társaságban a központi elöljáró gyakorolja a legfőbb tekintélyt tanácsa segítségével. Fő feladatuk, hogy a vezetői szolgálattal a Társaság egységét biztosítsák. A központi tanács (Generalátus) vezetői szolgálatát karizmánk és küldetésünk szellemében, a Szabályzat, valamint a káptalani határozatok és irányelvek szerint gyakorolja.
Kormányzatunk hatékonysága attól függ, hogy milyen mélyen hangolódtunk rá valamennyien a Szentlélekre, és hogy milyen fogékonyan figyelünk és felelünk indításaira." Szociális Testvérek Társasága Szabályzatából



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése